Usein kysyttyä svenska

Våra svenskspråkiga sidor publiceras senare i september

...

”Mikä ihmeen KokeNet? Miten tämä auttaa minua? Täältä löydät vastauksen kysymyksiisi KokeNet-palvelusta ja kokemusasiantuntijuudesta”

• Mikä on kokemusasiantuntija?
Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtainen kokemus sairastamisesta ja/tai palveluista. Hän tietävät millaista on sairastua ja sairastaa. Hän tietää millaista on olla hoidossa ja kuntoutua. Kokemusasiantuntija tietää mikä häntä on toipumisessa auttanut ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet hänen omaan kuntoutumiseen. Kokemusasiantuntija on koulutettu tehtäviinsä. Hän kääntää omat, usein rankatkin kokemuksensa voimavaraksi, ja auttaa muita saman kokeneita. Myös omainen tai läheinen voi olla kokemusasiantuntija.
• Mikä on vertaistuki?
Vertaistuen voi määritellä omaehtoiseksi, yhteisölliseksi tueksi sellaisten ihmisten kesken, joita yhdistää samankaltainen elämäntilanne. Ihminen, jolla on samankaltaisia kokemuksia, tuo toivoa kuntoutumiseen myös vaikeina aikoina. Yhteiset kokemukset lisäävät keskinäistä ymmärrystä.
• Onko KokeNet turvallinen käyttää? Miten yksityisyyteni turvataan?
KokeNetissä olet nimetön ja toiminta on luottamuksellista.
• Mikä on KokeNet?
KokeNet on maksuton palvelu, jossa voit keskustella alkoholi-, mielenterveys- tai peliongelmista nimettömästi ja luottamuksella. Vastaajina ovat omasta tai läheisen päihde-, mielenterveys- tai peliongelmasta toipuneet kemusasiantuntijat, jotka auttavat sinua eteenpäin. KokeNetissä saat vastauksen kolmen päivän kuluessa, joten tämä palvelu ei sovellu akuutteihin ongelmiin. KokeNetissä saat huolellisesti pohditun vastauksen, jonka perusteella pääset alkuun omien ongelmiesi käsittelyssä. Voit myös varata ajan Skypen välityksellä tapahtuvaan konsultaation, jossa pääset keskustelemaan kokemusasiantuntijamme kanssa kasvokkain.
• Miten minä hyödyn tästä palvelusta?
Vertaistuki on tutkitusti toimivaa. Kokemusasiantuntijamme ovat koulutettuja tehtävään ja he ovat itse kokeneet päihdeongelmia, peliongelmia ja mielenterveyden häiriöitä. Kokemusasiantuntija osaa asettua apua tarvitsevan tilanteeseen ja ymmärtää.
• Miten KokeNet eroaa chattipalvelusta? Miksi KokeNetillä ei ole chattipalvelua?
KokeNetissä vastaukset tulevat kolmen päivän kuluessa, elikkä viiveellä. Tämä tarkoittaa, että kokemusasiantuntijamme ehtii paneutua juuri sinun kysymykseen ja hän ehtii hakea tietoa jota hän mahdollisesti tarvitsee kirjoittaessaan sinulle vastausta ja täten vastaus jonka saat on tarkkaan harkittu, perusteltu ja sisältää hyödyllisiä vinkkejä.