Kokemusasiantuntijat apunasi

 

Olen vuonna 1966 syntynyt, nuoruusiällä skitsofrenia-diagnoosin saanut oululainen. Alun perin osoitin koulumenestyksellä ja liikunnalla lahjakkuuttani. Sittemmin aloin aivosairauteni vuoksi
... Lue lisää
Olen vuonna 1966 syntynyt, nuoruusiällä skitsofrenia-diagnoosin saanut oululainen. Alun perin osoitin koulumenestyksellä ja liikunnalla lahjakkuuttani. Sittemmin aloin aivosairauteni vuoksi vetäytyä ihmissuhteistani ja menetin ison osan toimintakyvystäni. Minulla on kokemusta ongelmallisesta päihteidenkäytöstä, kuudesta osastohoitojaksosta, ääniharhoista ja pelkokohtauksista.
Sosiaalisuuden löysin uudelleen vuosituhannen vaihteessa ja minussa on muutenkin tapahtunut huomattava paraneminen. Olen saanut paljon voimaa ja apua myös uskostani. Tulevaisuuden suhteen olen toiveikas ja suhtaudun tehtäviini innolla. Toivon saavani rohkaista elämäni aikana monia ihmisiä.
Mottolauseeni: 'Yritä uudelleen. Elämäsi muuttuu. Aina on toivoa.'

 

Olen vuonna 1983 syntynyt nainen. Vanhempieni riitainen ero sekä isäni alkoholismi ja varhainen kuolema loivat elämäni alkutaipaleelle paljon turvattomuutta.
... Lue lisää
Olen vuonna 1983 syntynyt nainen. Vanhempieni riitainen ero sekä isäni alkoholismi ja varhainen kuolema loivat elämäni alkutaipaleelle paljon turvattomuutta. Kuljin pitkän aikaa synkässä, tuskan ja ahdistuksen täyttämässä maailmassa. Kärsin masennuksesta, itsetuhoisuudesta ja syömishäiriöstä kantaen taakkana syvää yksinäisyyttä ja turvattomuutta. Elämä tuntui maan päälliseltä helvetiltä.
Lopulta virheellisen diagnoosin, useiden lääkekokeilujen ja pitkien laitoshoitojaksojen jälkeen kohtasin ammattitaitoisen terapeutin, joka näki minut diagnoosien sijaan ihmisenä. Syntyi aitoa kohtaamista. Terapia ja turvallinen ihmissuhde loivat elämälleni pohjan ja aloin hiljalleen kuntoutua. Tänä päivänä elän hyvää elämää, vaikka luulin joskus, ettei se olisi enää mahdollista. Kokemusasiantuntijuus ja vertaisuus ovat minulle sydämen asia ja sinä olet minulle ihminen.
Selvisin masennuksesta, sinäkin pystyt siihen. Muistathan, että toivottomia tapauksia ei ole olemassa. Elämä kantaa lopulta – myös sinua.
Ajatuksella: Hanna

Min sons tagna foto/Minun poikani ottama kuva

 

Nimeni on Johan ja olen päihderiippuvainen. 13-vuotiaasta eteenpäin alkoholia, lääkkeitä, huumeita, masennuksia, osastoja, psykologeja, paniikkikohtauksia ja burn outteja.
... Lue lisää
Nimeni on Johan ja olen päihderiippuvainen. 13-vuotiaasta eteenpäin alkoholia, lääkkeitä, huumeita, masennuksia, osastoja, psykologeja, paniikkikohtauksia ja burn outteja. Lopuksi oli kaksi vaihtoehtoa. Tänään elän raitista, onnelista ja kiitollista elämää ja haluan auttaa muita, jotka haluavat toipua omasta sairaudestaan. Jokainen voi toipua tästä. Mahdottomia tapauksia ei ole.
Tänään et ole yksin.

 

Hei, olen Celinda, kolmen lapsen äiti ja kokemusasiantuntija. Minulla on pitkä historia erilaisista mielenterveysongelmista. Olen myös kamppailut paljon häpeän ja syyllisyyden
... Lue lisää
Hei, olen Celinda, kolmen lapsen äiti ja kokemusasiantuntija. Minulla on pitkä historia erilaisista mielenterveysongelmista. Olen myös kamppailut paljon häpeän ja syyllisyyden tunteiden kanssa. Tieni on ollut pitkä ja kuoppainen, mutta ennen kaikkea yksinäinen. Vasta kun sain kokea vertaistuen voiman, elämässäni alkoi tapahtua positiivista muutosta.Näin elämäntilanteeni toisesta näkökulmasta, ja uskalsin ottaa isompia askeleita eteenpäin. Vertaistuki oli avain toipumiseeni ja siksi haluankin nyt puolestani tarjota tätä avainta muille. Yhdessä olemme vahvempia.
Motto: Tärkeintä elämässä ei ole se, ettemme ikinä kaatuisi, vaan se, että nousemme, aina kun kaadumme.

 

Olen plus 30v Katri, jonka taustalla on lapsuudenaikaista rajua kiusaamista. Enkä tältä asialta ole aikuisenakaan välttynyt...
Henkinen ja fyysinen väkivalta on jättänyt
... Lue lisää
Olen plus 30v Katri, jonka taustalla on lapsuudenaikaista rajua kiusaamista. Enkä tältä asialta ole aikuisenakaan välttynyt... omat trauma-arpensa kehooni ja sairastuinkin vakavaan masennukseen 20-vuotiaana. Äidin kuoleman, itsemurhayrityksien ja psykiatrisen osastohoitokierteen jälkeen aloin kuntoutua omin avuin, koska yksi suurin mielenkiintoni kohde on aina ollut psykologia sekä itsensä kehittäminen.
Kokemusasiantuntijana olen luennoinut elämästäni otsikolla: 'Kiusatusta mielenterveyspotilaasta unelmiensa toteuttajaksi', koska elämänpolkuni on ollut juuri tällainen.
Mielenterveyden ongelmista, lääkkeistä ja sairaseläkkeestä tieni on kulkenut toiseen ääripäähän: lääkkettömyyteen, mielenterveysongelmista ja post-traumaattisesta stressistä puhumiseen sekä kiusaamiseen ja mielenterveysongelmiin liittyvän tiedon lisäämiseen. Ja se tärkein: Muiden ihmisten auttamiseen ja tukemiseen!
Nykyään toiminkin siis työelämässä SoTe-kentällä freelancer-kokemusasiantuntijana. Olen myös kahden ihanan lapsen äiti, vaimo, urheilija ja matkustelen paljon. Toisin sanoen – omien unelmieni toteuttaja! Kivisen ja vuoristoisen elämänpolkuni aikana olen kuitenkin ollut aina optimisti ja humoristi sekä muistanut & uskonut ajatukseen:
'Experience is what you get when you don't stop trying!'
Lämmöllä: Katri

 

Moi, minä olen Mattias ja minä olen peliriippuvuus kokemusasiantuntija. Haluan olla mukana avaamassa keskustelua meille monelle niin vaikeasta asiasta eli peliriippuvuudesta ja
... Lue lisää
Moi, minä olen Mattias ja minä olen peliriippuvuus kokemusasiantuntija. Haluan olla mukana avaamassa keskustelua meille monelle niin vaikeasta asiasta eli peliriippuvuudesta ja siitä seuraavasta häpeästä ja taloudellisten asioiden vaikeutumisesta. Minä tiedän miltä tuntuu olla pohjalla, mutta tiedän myös että sieltä pääsee pois. Toivon voivani olla avuksi ihmisille jotka kamppailevat asian kanssa mutta eivät tiedä mihin kääntyä. Mottoni voisi olla: Pelaamatta voi elää, mutta sinun täytyy haluta olla pelaamatta, ja se on vaikeaa.
Hej,
Jag heter Mattias och är en spelberoende erfarenhetsexpert
Jag vill vara med och lyfta fram diskussion i ett för många svårt ärende dvs. spelberoende. Jag känner till skuldkänslorna och skammen såväl som de ekonomiska svårigheterna beroendet för med sig. Jag vet hur det känns att vara på botten, men jag vet också att det går att komma upp därifrån.
Jag hoppas kunna hjälpa de som kämpar med beroendet och inte vet vart de skall vända sig.
Mitt motto kunde vara:
Du kan leva utan att spela, men du måste vilja låta bli att spela, och det är svårt.

 

Olen Hannu, toipuneen alkoholistin ja toipuvan addiktin läheinen, siis läheisriippuvainen. Yritin tosin vuosia sitten juoda itseni alkoholistiksi... mutta ei minusta alkoholistia tullut,
... Lue lisää
Olen Hannu, toipuneen alkoholistin ja toipuvan addiktin läheinen, siis läheisriippuvainen. Yritin tosin vuosia sitten juoda itseni alkoholistiksi... mutta ei minusta alkoholistia tullut, vaan läheisriippuvainen. Hoidan riippuvuuttani läheisille suunnatuissa vertaisryhmissä. Työkseni hoidan päihderiippuvaisia, jotka haluavat muuttaa elämänsä suuntaa. Teen myös vapaaehtoistyötä päihderiippuvaisten ja heidän läheistensä parissa. Haluan auttaa vielä kärsiviä.

 

Olen Timo, 1958 syntynyt kokemusasiantuntija, jolla on kokemusta mielenterveys- ja päihdeasioista, kuten masennuksesta ja alkoholismista. Läheiskokemusta on kertynyt myös syömis- ja
... Lue lisää
Olen Timo, 1958 syntynyt kokemusasiantuntija, jolla on kokemusta mielenterveys- ja päihdeasioista, kuten masennuksesta ja alkoholismista. Läheiskokemusta on kertynyt myös syömis- ja bipolaarihäiriöstä. Toimin ajoittain myös työssä päihdeohjaajana, koulutuksenani lähihoitajuus ja päihdetyön ammattitutkinto.
Mottoni: 'Joko löydät tiesi tai teet sen.'

 

Terve. Olen "Hannes", päihdetyön kokemusasiantuntija. Olen kokenut viinan kirot, toipunut alkoholismista, masennuksesta ja alkoholipsykoosista
... Lue lisää
Terve. Olen "Hannes", päihdetyön kokemusasiantuntija. Olen kokenut viinan kirot, toipunut alkoholismista, masennuksesta ja alkoholipsykoosista (kuulo- ja näköharhat, delirium). Nyt olen saanut olla raittiina monta vuotta. Myös tupakointi on taakse jäänyttä historiaa. En tupakoi, koska en halua olla häkäpönttö, eikä päässäni ole savupiippua.
Kokemusta vuosien varrella on kertynyt työttömyydestä, päihteistä kuntoutumisesta ja työelämään paluusta.
Mottoni ovat: 'Toivoa on aina'. 'Päivä kerrallaan'. 'Muutos on mahdollisuus'.
Kirjoittele ja kysy mieltäsi vaivaavista asioista. Vaihdetaan ajatuksia, kokemuksia ja suunnitellaan yhdessä uutta, entistä parempaa elämää - ilman päihdeongelmia.

 

Minulle on elämäni aikana kertynyt henkilökohtaista kokemusta päihderiippuvuudesta (alkoholi) sekä mielenterveysongelmista.
... Lue lisää
Minulle on elämäni aikana kertynyt henkilökohtaista kokemusta päihderiippuvuudesta (alkoholi) sekä mielenterveysongelmista. Olen myös kohdannut ja vierellä kulkenut läheisen mielenterveyskamppailut. Lisäksi minulta löytyy kokemusta fyysisten kipujen sietämisestä ja näiden kaikkien edellä mainittujen kanssa elämisestä ja niistä toipumisesta. Haluan jakaa ja kertoa sen, miten itse olen toipunut. Vertaistuki on auttanut ja ollut kohdallani suuri voimavara.
Motto: 'Aina voi aloittaa alusta'

 

Olen elänyt lapsuuteni väkivaltaisessa alkoholistiperheessä, perheen vanhimpana lapsena. Myöhemmin läpikäynyt oman masennuksen sekä elänyt lähellä toista
... Lue lisää
Olen elänyt lapsuuteni väkivaltaisessa alkoholistiperheessä, perheen vanhimpana lapsena. Myöhemmin läpikäynyt oman masennuksen sekä elänyt lähellä toista hänen syvässä masennuksessaan. Pääsin terapian jälkeen ”jaloilleni” ja sain kokea, että irtipääsy on oikeasti mahdollista. Rankkoja kokemuksia ei voi pois pyyhkiä, mutta aina on mahdollista korjata ja sitä kautta päästä eteenpäin sekä toipumaan. Arvostan puhumisen tärkeyttä, koska vain siten päästään häpeän ja syyllisyyden traumatisoivista tunteista. Vertaiselta olen saanut myötäelävää rohkaisua, tullut nähdyksi ja kuulluksi.
Koulutuksen ja toipumisen kautta haluan jakaa omia kokemuksiani eteenpäin.

 

Olen Pete, jo vuosia kokemusta kerännyt raitis alkoholisti. Päihteiden käytön hallinnan menetykseen kohdallani ei mennyt kauan, mutta toipumisen tielle pääseminen oli työläämpää.
... Lue lisää
Olen Pete, jo vuosia kokemusta kerännyt raitis alkoholisti. Päihteiden käytön hallinnan menetykseen kohdallani ei mennyt kauan, mutta toipumisen tielle pääseminen oli työläämpää. Nyt noista ajoista on jo yli 27 vuotta. Olen elänyt myös ihmissuhteessa, jossa päihteiden käyttö on haitannut arkea.

 

Kasvoin onnellisessa perheessä, johon kuului isä, äiti ja kolme lasta, joista minä olen nuorin. Vanhempani eivät juoneet, toisin kuin isoveljeni. Olin nuorena huippu-urheilija, mutta 13-vuotiaana alkoi viikonloppu-juominen.
... Lue lisää
Kasvoin onnellisessa perheessä, johon kuului isä, äiti ja kolme lasta, joista minä olen nuorin. Vanhempani eivät juoneet, toisin kuin isoveljeni. Olin nuorena huippu-urheilija, mutta 13-vuotiaana alkoi viikonloppu-juominen. Opiskelin ammatin ja menin naimisiin, mutta poikamme kuoli synnytyksessä ja erosimme. Myös rakas äitini kuoli. Näiden tapahtumien jälkeen aloin 'todella viisaasti' hoitaa mielenterveyttäni viinalla. Myin auton, prätkän ja asunnon. Join kaiken, tein välillä töitä, mutta olin jo alkoholisti.
Menin jälleen naimisiin ja saimme ihanat lapset, mutta juomiseni jatkui, vaikka kävin katkolla 35 kertaa. Terveys meni ja ero tuli. Kun henki meinasi mennä, päätin, että minun juomat ja muut on tässä elämässä nautittu.
Nyt, kun olen ollut 7 vuotta raittiina, haluan auttaa niin nuoria kuin vanhojakin ihmisiä, etteivät he joutuisi itse kokemaan sitä päihdehelvettiä, minkä minä koin. Raitis elämä on kivaa.
Mottoni: Alkoholismi on sairaus, jota pystyy hoitamaan.

 

 

Hei. Olen Mikael ja toimin projektikoordinaattorina KokeNetissä.
Olen itsekin kokemusasiantuntija ja taustanani on masennussairaus sekä siitä toipuminen. Tiedän siis, miten tärkeää on saada puhua ihmisen kanssa
... Lue lisää
Hei. Olen Mikael ja toimin projektikoordinaattorina KokeNetissä. Olen itsekin kokemusasiantuntija ja taustanani on masennussairaus sekä siitä toipuminen. Tiedän siis, miten tärkeää on saada puhua ihmisen kanssa, joka on kulkenut samoja vaikeita polkuja ja joka tietää edes jotenkin, miltä minusta tuntuu. Erityisesti sairauteni alkuvaiheessa olisin ehdottomasti kaivannut vertaistukea, keskusteluapua ja ehkäpä ihan hyviä neuvojakin ihmiseltä, joka olisi oikeasti ymmärtänyt, mihin olin menossa. Siksikin KokeNet on minulle tärkeä asia, koska kokemusasiantuntijoidemme kautta sinulla on mahdollisuus saada vaivattomasti vertaistukea ja apua omaan elämäntilanteeseesi – olipa hankalassa tilanteessa läheisesi tai sinä itse. Ja kyllä, saamani vertaistuki oli minulle ensiarvoisen tärkeää omalla masennuksesta toipumisen tiellä. Siksi tiedän, että se voi auttaa sinuakin.

 

Hei! Olen Pia ja toimin KokeNetissä projektisuunnittelijana. Olen kokemusasiantuntija ja minulla on kokemusta mm. työuupumuksesta ja masennuksesta. Tiedän miltä tuntuu, kun mieli ei jaksa ja sen pelon ja paniikin,
... Lue lisää
Hei! Olen Pia ja toimin KokeNetissä projektisuunnittelijana. Olen kokemusasiantuntija ja minulla on kokemusta mm. työuupumuksesta ja masennuksesta. Tiedän miltä tuntuu, kun mieli ei jaksa ja sen pelon ja paniikin, kun ei ymmärrä mitä tapahtuu.Olen monesti toivonut, että minä olisin tavannut kokemusasiantuntijan, joka olisi voinut selittää minulle ymmärrettävästi, mitä minulle tapahtui, kun sairastuin. Joka olisi omalla esimerkillään osoittanut, että tästä voi toipua. Olisin päässyt niin paljon helpommalla. Toivon, että KokeNet tavoittaa juuri sinut, joka ihmettelet, mitä mielessäsi tapahtuu tai miksi päihteet uhkaavat ottaa ylivallan elämässäsi.
Minua on auttanut, että otan hetken kerrallaan, enkä murehdi liikaa tulevia.
Joten mottoni on yksinkertaisesti ”Babysteps!”.