Kokemusasiantuntijat apunasi

 

Olen Vesa, vuonna 1966 syntynyt, nuoruusiällä skitsofrenia-diagnoosin saanut oululainen. Alun perin osoitin koulumenestyksellä ja liikunnalla lahjakkuuttani. Sittemmin aloin
... Lue lisää
Olen Vesa, vuonna 1966 syntynyt, nuoruusiällä skitsofrenia-diagnoosin saanut oululainen. Alun perin osoitin koulumenestyksellä ja liikunnalla lahjakkuuttani. Sittemmin aloin aivosairauteni vuoksi vetäytyä ihmissuhteistani ja menetin ison osan toimintakyvystäni. Minulla on kokemusta ongelmallisesta päihteidenkäytöstä, kuudesta osastohoitojaksosta, ääniharhoista ja pelkokohtauksista.
Sosiaalisuuden löysin uudelleen vuosituhannen vaihteessa ja minussa on muutenkin tapahtunut huomattava paraneminen. Olen saanut paljon voimaa ja apua myös uskostani. Tulevaisuuden suhteen olen toiveikas ja suhtaudun tehtäviini innolla. Toivon saavani rohkaista elämäni aikana monia ihmisiä.
Mottolauseeni: 'Yritä uudelleen. Elämäsi muuttuu. Aina on toivoa.'

 

Olen vuonna 1983 syntynyt Hanna. Vanhempieni riitainen ero sekä isäni alkoholismi ja varhainen kuolema loivat elämäni alkutaipaleelle paljon turvattomuutta.
... Lue lisää
Olen vuonna 1983 syntynyt Hanna. Vanhempieni riitainen ero sekä isäni alkoholismi ja varhainen kuolema loivat elämäni alkutaipaleelle paljon turvattomuutta. Kuljin pitkän aikaa synkässä, tuskan ja ahdistuksen täyttämässä maailmassa. Kärsin masennuksesta, itsetuhoisuudesta ja syömishäiriöstä kantaen taakkana syvää yksinäisyyttä ja turvattomuutta. Elämä tuntui maan päälliseltä helvetiltä.
Lopulta virheellisen diagnoosin, useiden lääkekokeilujen ja pitkien laitoshoitojaksojen jälkeen kohtasin ammattitaitoisen terapeutin, joka näki minut diagnoosien sijaan ihmisenä. Syntyi aitoa kohtaamista. Terapia ja turvallinen ihmissuhde loivat elämälleni pohjan ja aloin hiljalleen kuntoutua. Tänä päivänä elän hyvää elämää, vaikka luulin joskus, ettei se olisi enää mahdollista. Kokemusasiantuntijuus ja vertaisuus ovat minulle sydämen asia ja sinä olet minulle ihminen.
Selvisin masennuksesta, sinäkin pystyt siihen. Muistathan, että toivottomia tapauksia ei ole olemassa. Elämä kantaa lopulta – myös sinua.
Ajatuksella: Hanna

Min sons tagna foto/Minun poikani ottama kuva

 

Nimeni on Johan ja olen päihderiippuvainen. 13-vuotiaasta eteenpäin alkoholia, lääkkeitä, huumeita, masennuksia, osastoja, psykologeja, paniikkikohtauksia ja burn outteja.
... Lue lisää
Nimeni on Johan ja olen päihderiippuvainen. 13-vuotiaasta eteenpäin alkoholia, lääkkeitä, huumeita, masennuksia, osastoja, psykologeja, paniikkikohtauksia ja burn outteja. Lopuksi oli kaksi vaihtoehtoa. Tänään elän raitista, onnelista ja kiitollista elämää ja haluan auttaa muita, jotka haluavat toipua omasta sairaudestaan. Jokainen voi toipua tästä. Mahdottomia tapauksia ei ole.
Tänään et ole yksin.

 

Hei, olen Celinda, kolmen lapsen äiti ja kokemusasiantuntija. Minulla on pitkä historia erilaisista mielenterveysongelmista. Olen myös kamppailut paljon häpeän ja syyllisyyden
... Lue lisää
Hei, olen Celinda, kolmen lapsen äiti ja kokemusasiantuntija. Minulla on pitkä historia erilaisista mielenterveysongelmista. Olen myös kamppailut paljon häpeän ja syyllisyyden tunteiden kanssa. Tieni on ollut pitkä ja kuoppainen, mutta ennen kaikkea yksinäinen. Vasta kun sain kokea vertaistuen voiman, elämässäni alkoi tapahtua positiivista muutosta.Näin elämäntilanteeni toisesta näkökulmasta, ja uskalsin ottaa isompia askeleita eteenpäin. Vertaistuki oli avain toipumiseeni ja siksi haluankin nyt puolestani tarjota tätä avainta muille. Yhdessä olemme vahvempia.
Motto: Tärkeintä elämässä ei ole se, ettemme ikinä kaatuisi, vaan se, että nousemme, aina kun kaadumme.

 

Olen plus 30v Katri, jonka taustalla on lapsuudenaikaista rajua kiusaamista. Enkä tältä asialta ole aikuisenakaan välttynyt...
Henkinen ja fyysinen väkivalta on jättänyt
... Lue lisää
Olen plus 30v Katri, jonka taustalla on lapsuudenaikaista rajua kiusaamista. Enkä tältä asialta ole aikuisenakaan välttynyt... omat trauma-arpensa kehooni ja sairastuinkin vakavaan masennukseen 20-vuotiaana. Äidin kuoleman, itsemurhayrityksien ja psykiatrisen osastohoitokierteen jälkeen aloin kuntoutua omin avuin, koska yksi suurin mielenkiintoni kohde on aina ollut psykologia sekä itsensä kehittäminen.
Kokemusasiantuntijana olen luennoinut elämästäni otsikolla: 'Kiusatusta mielenterveyspotilaasta unelmiensa toteuttajaksi', koska elämänpolkuni on ollut juuri tällainen.
Mielenterveyden ongelmista, lääkkeistä ja sairaseläkkeestä tieni on kulkenut toiseen ääripäähän: lääkkettömyyteen, mielenterveysongelmista ja post-traumaattisesta stressistä puhumiseen sekä kiusaamiseen ja mielenterveysongelmiin liittyvän tiedon lisäämiseen. Ja se tärkein: Muiden ihmisten auttamiseen ja tukemiseen!
Nykyään toiminkin siis työelämässä SoTe-kentällä freelancer-kokemusasiantuntijana. Olen myös kahden ihanan lapsen äiti, vaimo, urheilija ja matkustelen paljon. Toisin sanoen – omien unelmieni toteuttaja! Kivisen ja vuoristoisen elämänpolkuni aikana olen kuitenkin ollut aina optimisti ja humoristi sekä muistanut & uskonut ajatukseen:
'Experience is what you get when you don't stop trying!'
Lämmöllä: Katri

 

Moi, minä olen Mattias ja minä olen peliriippuvuus kokemusasiantuntija. Haluan olla mukana avaamassa keskustelua meille monelle niin vaikeasta asiasta eli peliriippuvuudesta ja
... Lue lisää
Moi, minä olen Mattias ja minä olen peliriippuvuus kokemusasiantuntija. Haluan olla mukana avaamassa keskustelua meille monelle niin vaikeasta asiasta eli peliriippuvuudesta ja siitä seuraavasta häpeästä ja taloudellisten asioiden vaikeutumisesta. Minä tiedän miltä tuntuu olla pohjalla, mutta tiedän myös että sieltä pääsee pois. Toivon voivani olla avuksi ihmisille jotka kamppailevat asian kanssa mutta eivät tiedä mihin kääntyä. Mottoni voisi olla: Pelaamatta voi elää, mutta sinun täytyy haluta olla pelaamatta, ja se on vaikeaa.
Hej,
Jag heter Mattias och är en spelberoende erfarenhetsexpert
Jag vill vara med och lyfta fram diskussion i ett för många svårt ärende dvs. spelberoende. Jag känner till skuldkänslorna och skammen såväl som de ekonomiska svårigheterna beroendet för med sig. Jag vet hur det känns att vara på botten, men jag vet också att det går att komma upp därifrån.
Jag hoppas kunna hjälpa de som kämpar med beroendet och inte vet vart de skall vända sig.
Mitt motto kunde vara:
Du kan leva utan att spela, men du måste vilja låta bli att spela, och det är svårt.

 

Terve. Olen "Hannes", päihdetyön kokemusasiantuntija. Olen kokenut viinan kirot, toipunut alkoholismista, masennuksesta ja alkoholipsykoosista
... Lue lisää
Terve. Olen "Hannes", päihdetyön kokemusasiantuntija. Olen kokenut viinan kirot, toipunut alkoholismista, masennuksesta ja alkoholipsykoosista (kuulo- ja näköharhat, delirium). Nyt olen saanut olla raittiina monta vuotta. Myös tupakointi on taakse jäänyttä historiaa. En tupakoi, koska en halua olla häkäpönttö, eikä päässäni ole savupiippua.
Kokemusta vuosien varrella on kertynyt työttömyydestä, päihteistä kuntoutumisesta ja työelämään paluusta.
Mottoni ovat: 'Toivoa on aina'. 'Päivä kerrallaan'. 'Muutos on mahdollisuus'.
Kirjoittele ja kysy mieltäsi vaivaavista asioista. Vaihdetaan ajatuksia, kokemuksia ja suunnitellaan yhdessä uutta, entistä parempaa elämää - ilman päihdeongelmia.

 

Olen Timo, 1958 syntynyt kokemusasiantuntija, jolla on kokemusta mielenterveys- ja päihdeasioista, kuten masennuksesta ja alkoholismista. Läheiskokemusta on kertynyt myös syömis- ja
... Lue lisää
Olen Timo, 1958 syntynyt kokemusasiantuntija, jolla on kokemusta mielenterveys- ja päihdeasioista, kuten masennuksesta ja alkoholismista. Läheiskokemusta on kertynyt myös syömis- ja bipolaarihäiriöstä. Toimin ajoittain myös työssä päihdeohjaajana, koulutuksenani lähihoitajuus ja päihdetyön ammattitutkinto.
Mottoni: 'Joko löydät tiesi tai teet sen.'

 

Olen -54 syntynyt Merja ja elänyt lapsuuteni väkivaltaisessa alkoholistiperheessä perheen vanhimpana lapsena. Myöhemmin sairastuin masennukseen sekä elin lähellä vaikeaa
... Lue lisää
Olen -54 syntynyt Merja ja elänyt lapsuuteni väkivaltaisessa alkoholistiperheessä perheen vanhimpana lapsena. Myöhemmin sairastuin masennukseen sekä elin lähellä vaikeaa masennusta sairastanutta. Terapiassa asiantunteva keskusteluapu ammattilaisen kanssa lopulta auttoi ja sain kokea, että irtipääsy on oikeasti mahdollista.
Rankkoja kokemuksia terapiakaan ei voi pois pyyhkiä, mutta niistä voi toipua ja päästä uuden elämän alkuun.
Arvostan puhumisen tärkeyttä, koska vain puhumalla häpeän ja syyllisyyden traumatisoiviin tunteisiin voidaan vaikuttaa.
Koulutuksen ja toipumisen kautta haluan jakaa omia kokemuksiani eteenpäin.
Mottoni: "Rankoistakin kokemuksista voi toipua ja päästä uuden alkuun."

 

Olen Juhapetteri. Omakohtaiset kokemukseni liittyvät mielen sairauksiin, niistä toipumiseen sekä kuntoutumiseen syrjästä takaisin työelämään. Läheisenä, työni kautta
... Lue lisää
Olen Juhapetteri. Omakohtaiset kokemukseni liittyvät mielen sairauksiin, niistä toipumiseen sekä kuntoutumiseen syrjästä takaisin työelämään. Läheisenä, työni kautta sekä monien henkilöiden kanssakulkijana, olen perehtynyt mm. seuraaviin aiheisiin: itsetuhoisuus, ADHD, vammaisuuden eri muodot, huumeet ja korvaushoito, päihteet, sovittelutoiminta, lähisuhdeväkivalta, koulukiusaaminen, syrjäytyminen, sosiaalinen ja taloudellinen eriarvoistuminen, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmät sekä kuntouttava työtoiminta.
Elämässä tulee toisinaan vastaan tilanteita, jolloin omat voimat eivät enää riitä. Silloin toisen henkilön apu ja tuki ovat tarpeen. Tilanne saattaa olla edennyt sellaiseen vaiheeseen, ettei avunpyyntöä kannata enää lykätä. Voimavarat ovat jo kuluneet vähiin, eikä suunta ole selvillä.
Elämänohjeeni: Kokemuksesta tiedän, että umpikujastakin voi päästä ulos. Se saattaa kestää, mutta ensimmäinen askel siihen suuntaan kannattaa ottaa.
KokeNet voi olla kohdallasi se ensimmäinen askel. Ota rohkeasti meihin yhteyttä ja kerro, mikä askarruttaa mieltäsi.

 

Olen Mika, viittä kymppiä lähestyvä, Helsingissä asuva, oululainen. Asun yksin ja aloittelen kirjailijan uraani.
... Lue lisää
Olen Mika, viittä kymppiä lähestyvä, Helsingissä asuva, oululainen. Asun yksin ja aloittelen kirjailijan uraani.
Sairastuin kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön ilmeisesti vuonna 1987. Alkoholin käytön aloitin täytettyäni kahdeksantoista eli vuotta myöhemmin. Sen jälkeen alkoholi oli osa elämääni yli kolmekymmentä vuotta. Nykyään olen raitis.
Diagnoosin sain vasta joskus 2000-luvun puolivälissä eli sairastin noin kaksikymmentä vuotta ilman minkäänlaista hoitoa. Diagnoosi oli minulle tärkeä asia, sillä sen avulla aloin saada apua. Minulla oli alkoholisti-isä ja olin koulukiusattu. Lapsuudessani kohtasin vakavan trauman, joka varmastikin on jättänyt jälkensä ja myötävaikuttanut kaksisuuntaisuuden laukeamiseen.
Nykyään tautini on hallinnassa. Lääkitys on minun kohdallani kohentanut elämänlaatuani, vaikka sivuoireita onkin. Uskon, että kokemukseni voivat auttaa muita mielenterveyden ja päihteiden kanssa kamppailevia, ehkäpä juuri sinua. Siksi olen nyt kokemusasiantuntijana.
Mottoni on: Yhdessä voimme paremmin.

 

 

Hei. Olen Mikael ja toimin projektikoordinaattorina KokeNetissä.
Olen itsekin kokemusasiantuntija ja taustanani on masennussairaus sekä siitä toipuminen. Tiedän siis, miten tärkeää on saada puhua ihmisen kanssa
... Lue lisää
Hei. Olen Mikael ja toimin projektikoordinaattorina KokeNetissä. Olen itsekin kokemusasiantuntija ja taustanani on masennussairaus sekä siitä toipuminen. Tiedän siis, miten tärkeää on saada puhua ihmisen kanssa, joka on kulkenut samoja vaikeita polkuja ja joka tietää edes jotenkin, miltä minusta tuntuu. Erityisesti sairauteni alkuvaiheessa olisin ehdottomasti kaivannut vertaistukea, keskusteluapua ja ehkäpä ihan hyviä neuvojakin ihmiseltä, joka olisi oikeasti ymmärtänyt, mihin olin menossa. Siksikin KokeNet on minulle tärkeä asia, koska kokemusasiantuntijoidemme kautta sinulla on mahdollisuus saada vaivattomasti vertaistukea ja apua omaan elämäntilanteeseesi – olipa hankalassa tilanteessa läheisesi tai sinä itse. Ja kyllä, saamani vertaistuki oli minulle ensiarvoisen tärkeää omalla masennuksesta toipumisen tiellä. Siksi tiedän, että se voi auttaa sinuakin.

 

Hei! Olen Pia ja toimin KokeNetissä projektisuunnittelijana. Olen kokemusasiantuntija ja minulla on kokemusta mm. työuupumuksesta ja masennuksesta. Tiedän miltä tuntuu, kun mieli ei jaksa ja sen pelon ja paniikin,
... Lue lisää
Hei! Olen Pia ja toimin KokeNetissä projektisuunnittelijana. Olen kokemusasiantuntija ja minulla on kokemusta mm. työuupumuksesta ja masennuksesta. Tiedän miltä tuntuu, kun mieli ei jaksa ja sen pelon ja paniikin, kun ei ymmärrä mitä tapahtuu.Olen monesti toivonut, että minä olisin tavannut kokemusasiantuntijan, joka olisi voinut selittää minulle ymmärrettävästi, mitä minulle tapahtui, kun sairastuin. Joka olisi omalla esimerkillään osoittanut, että tästä voi toipua. Olisin päässyt niin paljon helpommalla. Toivon, että KokeNet tavoittaa juuri sinut, joka ihmettelet, mitä mielessäsi tapahtuu tai miksi päihteet uhkaavat ottaa ylivallan elämässäsi.
Minua on auttanut, että otan hetken kerrallaan, enkä murehdi liikaa tulevia.
Joten mottoni on yksinkertaisesti ”Babysteps!”.